Pizzasteen

pizzasteen-voor-heerlijke-pizza

Het bakken van een pizza kan nog goed lastig zijn. Om zelf een echt knapperige pizza te bakken die niet verbrandt, heeft u eigenlijk een steenoven nodig. En die heeft natuurlijk niet iedereen in huis. Een pizzasteen is hiervoor het goedkope alternatief en bereikt hetzelfde effect! Wilt u zelf pizza’s maken alsof deze bij de pizzeria vandaan komen? Kies dan voor een pizzasteen! Met een pizzasteen kunt u heerlijk krokante pizza’s bereiden in uw eigen oven of BBQ. In ons assortiment kunt u diverse formaten pizzastenen vinden. Zo hebben wij voor vrijwel iedere BBQ of oven een geschikte pizzasteen.

Hoe werkt een pizzasteen?

Heerlijk krokante pizza’s maken op een pizzasteen. Maar hoe werkt zo’n pizzasteen eigenlijk? U kunt een pizzasteen op meerdere manieren gebruiken. Zo kunt u de pizzasteen op de BBQ of in de oven plaatsen. Zorg ervoor dat u de pizzasteen tegelijkertijd met de oven of BBQ opwarmt. Zo voorkomt u dat de pizzasteen breekt door een snelle temperatuurovergang. Zodra de BBQ of oven op temperatuur is, kunt u de pizza op de pizzasteen leggen. Het materiaal waarvan de pizzasteen is gemaakt, zorgt ervoor dat het vocht uit het deeg wordt getrokken. De hitte van de oven wordt gelijkmatig in de hele steen verdeeld. Zo wordt de pizzabodem extra knapperig en kunt u binnen enkele minuten smullen!

Broodjes bakken op een pizzasteen

Behalve pizza’s, kunt u op een pizzasteen ook broodjes bakken. De geur van heerlijke warme broodjes zetten de smaakpapillen altijd direct aan het werk. Op een pizzasteen kunt u gemakkelijk en snel verse broodjes bakken. De pizzasteen zorgt ervoor dat het deeg van het brood goed rijst en dat het vocht uit het deeg wordt getrokken. Hierdoor wordt het brood lekker luchtig en kunt u genieten van heerlijke broodjes.

Pizzasteen bestellen

Bent u op zoek naar iets nieuws voor op de BBQ? Bestel dan een pizzasteen en maak voortaan de lekkerste pizza’s in uw eigen BBQ of oven. Op Pizza-steen.nl vindt u verschillende formaten pizzasteen in het assortiment. Deze pizzastenen zijn van hoge kwaliteit en zijn geschikt voor alle keramische BBQ’s en ovens.