Pizzasteen voor in de oven

Pizzasteen voor in de oven

Wilt u overheerlijke pizza’s bakken in de oven? Dan bent u bij Pizza-steen.nl aan het juiste adres! De pizzastenen uit ons assortiment zijn uitermate geschikt voor gebruik in de oven. Maar wat is dan het nut van een pizzasteen? Een pizzasteen trekt vocht uit het deeg van de pizzabodem en zorgt er zo voor dat de pizza extra knapperig wordt. Hierdoor blijft de bodem ook luchtig en verbrandt de pizza niet.

De beste pizza’s bakken in de oven

Zelfgemaakte pizza’s of diepvriespizza’s bakken in de oven? Dat is natuurlijk erg makkelijk en ideaal voor een avond lekker eten. Maar hoe zorgt u er nou voor dat u echt de allerlekkerste pizza’s bakt? Met een pizzasteen natuurlijk! Met een pizzasteen bakt u de pizza’s net als in een traditionele Italiaanse steenoven. Hierdoor is de korst krokanter en is de bodem goed gaar en niet droog. Door de constante temperatuur van de pizza steen heeft u in een korte tijd een heerlijke pizza op tafel staan.

Welke pizzasteen heb ik nodig?

De pizzastenen zijn er in verschillende formaten. Bij een pizza steen is de dikte zeer belangrijk. De steen moet namelijk niet te dik zijn. Hierdoor kan de warmte niet goed door de steen komen en zal de pizza niet krokant worden. De pizzastenen van Pizza-steen.nl zijn slechts 1 cm dik. Daarnaast is de diameter van de pizza steen van belang. Dit omdat de pizza steen anders niet in uw oven past. Let dus goed op dat u een formaat kiest dat geschikt is voor in uw oven of eventueel voor op uw barbecue.

Direct op de pizzasteen bakken

De pizzasteen is multifunctioneel. U kunt niet alleen pizza’s, maar ook brood of koekjes op de pizzasteen bakken. Daarnaast kan de pizzasteen perfect in de barbecue gebruikt worden. U kunt ervoor kiezen om direct op de pizzasteen te bakken. U hoeft dan alleen een beetje bloem om de pizza steen te strooien. Hierdoor bakt de pizza steen niet aan. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om er een stukje bakpapier tussen te leggen.

Wilt u zelf gemaakte pizza’s bakken in uw oven? En dat met de beste kwaliteit? Bak deze dan supermakkelijk op een pizzasteen van Pizza-steen.nl.