Pizzasteen gebruiken

Pizzasteen gebruiken

Barbecueën is tegenwoordig helemaal hip! Er zijn dan ook vele soorten accessoires om het barbecueën nog net iets leuker te maken en de gerechten nog net wat bijzonderder. Een van de populairste accessoires voor de barbecue van het moment is de pizzasteen. Een pizzasteen is een hittebestendige steen die u in de oven of barbecue kunt gebruiken. Op de pizzasteen kunt u pizza’s of broodjes bakken. Het speciale materiaal zorgt ervoor dat vocht uit het deeg getrokken wordt en de bodem lekker knapperig uit uw oven of van uw barbecue komt.

Hoe werkt een pizzasteen?

Een pizzasteen is te gebruiken in de oven of de barbecue. Een hoge temperatuur is daarbij van groot belang. De pizzasteen moet eerst goed verwarmd zijn voordat u hem gaat gebruiken en de pizza erop gaat bakken. Het warmte doorlatende materiaal van de pizzasteen zorgt ervoor dat het vocht uit het deeg wordt getrokken. Hierdoor wordt de pizza goed gaar en de bodem lekker krokant. Wanneer u de pizzasteen in de oven of op de barbecue plaatst, zal deze eerst opgewarmd moeten worden. Zodra de steen warm genoeg is, kunt u deze bestrooien met bloem. De bloem zorgt ervoor dat de pizza niet aan de steen plakt en niet aanbrandt. Binnen ongeveer 10 minuten is de pizza klaar.

Pizza van de steen halen

Wanneer de pizza klaar is moet u deze natuurlijk van de pizzasteen halen. Dit kan het makkelijkst met een pizzaschep. Hiermee schept u de pizza eenvoudig van de pizzasteen af. Wanneer u de pizzasteen heeft gebruikt, kunt u deze het beste even laten afkoelen. Zodra deze afgekoeld is kunt u de steen afnemen met een borstel of doek. U kunt het beste de steen niet nat maken, hierdoor kan de werking van de steen verminderen.

Goedkope pizzasteen

Bent u op zoek naar een goedkope pizzasteen? Pizza-steen.nl heeft een ruim assortiment kwalitatieve pizzastenen met een scherpe prijs. Hierdoor kunt u voor een klein bedrag al genieten van de heerlijkste pizza’s. Naast de mooie prijs, hebben onze pizzastenen nog meer voordelen. Hieronder ziet u de belangrijkste voordelen op een rij:

  • De heerlijkste pizza’s in slechts 10 minuten
  • Knapperige pizza’s bakken
  • Gemakkelijk schoon te maken
  • Geschikt voor zowel oven als barbecue

Wilt u profiteren van deze voordelen? Bestel dan een pizza steen via Pizza-steen.nl.