Pizzasteen barbecue

Pizzasteen barbecue

Barbecueën wordt steeds populairder. We trekken dan ook alles uit de kast om de mooiste gerechten te bereiden op de barbecue. Maar wist u dat u naast vlees en groentespiesen nog veel meer gerechten kunt bereiden op de barbecue? Een pizza bijvoorbeeld! Met een pizzasteen bakt u de lekkerste pizza’s met uw barbecue. De pizzasteen zorgt ervoor dat vocht uit het deeg wordt getrokken waardoor de bodem lekker knapperig wordt. Zo heeft u in een mum van tijd uw eigen pizza gebakken die smaakt zoals bij de pizzeria.

Hoe bak ik een pizza op de barbecue?

Wilt u ook van die overheerlijke pizza’s maken? Gebruik dan uw barbecue als traditionele Italiaanse pizzaoven. Verwarm als eerste de barbecue op een hoge temperatuur. Denk hierbij aan ongeveer 250 graden. Leg de steen tijdig op de barbecue zodat ook deze goed verwarmd wordt. Zodra de pizzasteen goed op temperatuur is strooit u een beetje bloem op de pizzasteen. Zo voorkomt u dat de pizza aan de steen blijft plakken en dat de pizza verbrandt. Dan kunt u de pizza op de pizzasteen plaatsen. Na ongeveer 1 minuten is uw pizza lekker krokant gebakken op de pizzasteen barbecue. Let op dat deze tijd per recept wel wat kan verschillen. Een pizza met een dikkere bodem moet iets langer op de barbecue dan een pizza met een dunnere bodem.

De heerlijkste pizza’s bakken

Wilt u pizza’s bakken zoals bij de Italiaan? Gebruik dan een pizzasteen. Naast de barbecue, kan de pizzasteen ook gebruikt worden in de oven. Dit maakt de pizzasteen multifunctioneel en te gebruiken voor diverse doeleinden. Ook koekjes en broden kunt u bakken op de pizzasteen. Maak bijvoorbeeld eens een heerlijke focaccia op de pizzasteen barbecue of een lekkere Turkse pizza met de pizzasteen.

Verschillende formaten pizzastenen

De ene oven is groter dan de ander, en misschien heeft u een kleine barbecue of juist een hele grote barbecue? Het is dan ook niet zo dat er maar één maat pizzasteen is. De pizzasteen moet natuurlijk wel passen. Pizza-steen.nl heeft een breed assortiment pizzastenen van diverse maten. Hieronder ziet u welke maten wij onder andere aanbieden:

Wilt u een van deze pizzastenen bestellen? Bestel deze dan eenvoudig via Pizza-steen.nl.