Beer can chicken met de Chicken sitter

Beer can chicken met de Chicken sitter

Misschien heeft u er al wel eens van gehoord: het recept van de ‘beer can chicken’. Met dit recept wordt een kip bereidt op een blik bier in de barbecue. Hierdoor wordt de kip gegrild en gestoomd tegelijk. Het resultaat is een heerlijk krokant kippetje met mals vlees. Het enige nadeel van de beer can chicken is dat deze vaak omvalt in de barbecue. Dit is natuurlijk niet fijn en niet goed voor het grillproces. Wij hebben hiervoor de oplossing! De chicken sitter. Met de chicken sitter kunt u de heerlijkste kippetjes bereiden.

Chicken sitter voor de beste kip

Wilt u de lekkerste kip maken op de barbecue? Dan is een chicken sitter de perfecte oplossing. De chicken sitter wordt gevuld met bier of een andere drank of saus naar keuze. Daarnaast kunt u ook kruiden in de chicken sitter doen en eventueel de kip insmeren met een kruidenmengsel. Laat de kip een tijdje garen in de barbecue op de chicken sitter. Zodra de kip gaar is heeft u gegarandeerd een heerlijk kipgerecht op tafel staan.

Voordelen chicken sitter

Aan het gebruik van de chicken sitter zitten diverse voordelen. Hieronder ziet u de belangrijkste voordelen op een rij:

  • Een heerlijke malse kip
  • Stomen en braden tegelijk
  • Te gebruiken met bier en andere vloeistoffen
  • Geschikt voor iedere keramische barbecue
  • De meest lekkere kippetjes uit de BBQ

Wilt u profiteren van deze voordelen en de lekkerste kipgerechten bereiden in de barbecue? Bestel dan een chicken sitter via Pizza-steen.nl.

Hoe gebruikt u een chicken sitter?

U wilt een lekker kipgerecht klaarmaken op uw barbecue met behulp van de chicken sitter. Maar hoe werkt zo’n chicken sitter nou precies? U vult de chicken sitter eerst met bier of een andere drank of saus naar keuze. Daarna kunt u ook eventueel nog kruiden toevoegen. Wanneer u de chicken sitter heeft gevuld kunt u eventueel ook de kip nog insmeren met een kruidenmengsel voor extra smaak. Plaats vervolgens de kip op de chicken sitter en zet deze op een aluminium bakje tegen het lekken van vocht. Plaats de kip met de chicken sitter en het bakje in de barbecue en laat de kip lekker gaar worden. Wanneer de kip gaar is kunt u deze van de chicken sitter afhalen en kunt u genieten van een heerlijk kipgerechtje!

Bekijk recept video's