Barbecue recepten

Barbecue recepten

Heeft u een barbecue en wilt u daar graag eens wat anders mee bereiden dan een hamburger of satéspiesjes? Maar weet u niet goed welke recepten u allemaal kunt maken? Hier leest u meer over de mogelijkheden die u heeft met een keramische barbecue. Een heerlijk kippetje braden? Of een pizza bakken in de BBQ? Het is allemaal mogelijk!

Pizza bakken in de barbecue

Het klinkt misschien wat vreemd, een pizza bakken in de barbecue. Maar dit kan heel goed! Met behulp van een pizzasteen kan u overheerlijke pizza’s maken. Of u nou zin heeft in een pizza salami, pizza margherita, pizza quattro formaggi, pizza peperoni of pizza prosciutto? Met de pizzasteen bakt u de heerlijkste pizza’s zelf. Het maakt niet uit of u kiest voor een diepvriespizza of een zelfgemaakte pizza. Met een handomdraai heeft u een heerlijke knapperige pizza die smaakt alsof hij uit een echte steenoven komt!

Wilt u een keer iets unieks maken op de barbecue? Dan is het leuk om een keer een pizza te proberen.

Indirect koken met BBQ

Naast het bakken van pizza’s kunt u ook andere gerechten maken met de barbecue. Wanneer u een plate setter gebruikt kan u uw barbecue ideaal gebruiken voor slow cooking. Zelf gemaakte spareribs, pulled pork, vis, kip of langzaam gegaard vlees? U maakt het gewoon met de barbecue. Als u gebruik maakt van een plate setter zal het gerecht niet aanbranden en geleidelijk garen. Wilt u voortaan de lekkerste barbecue recepten uitproberen op uw barbecue? Maak dan gebruik van de plate setter.

Kip uit de barbecue

Niets is lekkerder dan een heerlijk gebrade kippetje uit de BBQ. Het wordt steeds populairder om een hele kip te bereiden op de BBQ. Nu is er sinds een tijd een nieuwe manier om kip te bereiden in de BBQ. Dit wordt Beer Can chicken genoemd. De kip wordt dan op een bierblik met bier en kruiden geplaatst. De kip wordt in de BBQ gezet en u heeft al snel een heerlijk gebraden en tegelijkertijd gestoomd kippetje. Een nadeel is dat vaak de bierblikjes omvallen en dan loopt de inhoud van het blikje over de kolen. Hier hebben wij de oplossing voor, de chicken sitter. De chicken sitter kan gevuld worden met bier, wijn, prosecco, cola, ketjap of iets anders lekkers. De smaken zullen al snel in de kip opgenomen worden en u krijgt een malse kip met een krokante buitenkant. Vindt u dit barbecue recept wel iets? Dan kan de chicken sitter bij uw BBQ niet missen.

Overheerlijke recepten voor de BBQ

Er zijn honderden heerlijke barbecue recepten. Het is dan vaak ook lastig kiezen wat u gaat maken op de barbecue. Maak daarom voor de verandering een keer een pizza, een hele kip of Pulled pork uit de barbecue. U zal uzelf en uw gasten verassen met deze heerlijke gerechten.

Alle barbecue producten zijn uit voorraad leverbaar. Wanneer u op een werkdag voor 17:00 bestelt, wordt uw bestelling dezelfde dag nog verstuurd. Hierdoor heeft u uw product de volgende dag al in huis.