Pizzasteen XL 38cm Pizza Steen
Pizzasteen XL 38cm Pizza Steen 2
Pizzasteen XL 38cm Pizza Steen
Product video's
Pizzasteen XL 38cm Pizza Steen
Pizzasteen XL 38cm Pizza Steen 2

Pizzasteen XL 38cm Pizza Steen

Kenmerken pizza steen:

 • Geschikt voor (keramische) barbecues en ovens
 • Diameter pizza steen: 38 cm
 • Dikte pizza steen: 1 cm
€ 24,95
incl. 21% BTW
Product video's
Artikelomschrijving

Net zo lekker als van de pizzeria

Zelf pizza's bakken zoals u deze bij de pizzeria krijgt? Dit kan met een pizza steen! Met deze pizzastenen wordt het traditionele Italiaanse houtoveneffect gecreëerd. Als u zelf geen houtoven hebt, maar wel graag een goede pizza wilt maken, dan komt deze pizza steen erg dicht in de buurt. Deze pizzasteen heeft een extra groot formaat en is geschikt voor grote keramische barbecues en ovens.

Knapperige bodem

De pizza steen neemt warmte goed op en houdt de warmte ook vast. Zodra de pizza in de hete oven of op de barbecue wordt gelegd en het deeg in aanraking komt met de hete pizza steen, zal het water uit het pizzadeeg snel verdampen. Het resultaat: een knapperige bodem!

Gebruik

Wanneer u pizza gaat bakken en de oven of barbecue aanzet, laat dan de pizzasteen samen met de oven of barbecue opwarmen. Wanneer u de oven laat opwarmen en de steen pas later in de oven legt, dan is er een kans dat de steen breekt door de snelle temperatuurovergang. Omdat deze pizzasteen erg dun is, kunt u zodra de oven op temperatuur is, direct beginnen met bakken. Voor een nog beter resultaat, kunt u de pizzasteen een kwartiertje langer laten opwarmen voordat u begint met het bakken van de pizza.

Onderhoud

Een pizzasteen is erg makkelijk te onderhouden. Na gebruik hoeft u enkel de eventuele etensresten er af te krabben. Was de steen nooit af met water! Wanneer u dit wel doet, wordt de kans vergroot dat de pizzasteen afbreekt wanneer u hem weer gebruikt. Dit komt doordat de steen het water opzuigt als een soort spons. Na veelvuldig gebruik kan de pizzasteen verkleuren. Dit heeft gelukkig geen enkele invloed op de smaak. 

Lees meer
Specificaties
 • Pizza-steen
 • pizzasteen-xl-38
 • 7081258684917