Pizzasteen Medium 33cm Pizza Steen
Pizzasteen Medium 33cm Pizza Steen 2
Pizzasteen Medium 33cm Pizza Steen
Product video's
Pizzasteen Medium 33cm Pizza Steen
Pizzasteen Medium 33cm Pizza Steen 2

Pizzasteen Medium 33cm Pizza Steen

Kenmerken pizza steen:

 • Geschikt voor (keramische) barbecues en ovens
 • Diameter pizza steen: 33 cm
 • Dikte pizza steen: 1 cm
€ 22,55
incl. 21% BTW
Product video's
Artikelomschrijving

Traditionele Italiaanse pizza's bakken met een pizza steen

Met deze pizza steen bakt u in uw eigen oven of op uw barbecue de meest heerlijke pizza’s. Met deze pizza steen wordt het traditionele Italiaanse houtoveneffect gecreëerd. Als u zelf geen houtoven hebt, maar wel graag een goede pizza wilt maken, dan heeft de pizzasteen een bijna identiek resultaat. De pizzastenen hebben een medium formaat en zijn daardoor geschikt voor de middelgrote keramische barbecues en ovens van bijvoorbeeld Weber of The Bastard. 

Knapperige bodem

De pizza steen neemt warmte goed op en houdt de warmte ook vast. Zodra de pizza in de hete oven of op de barbecue wordt gelegd en het deeg in aanraking komt met de hete pizzasteen, zal het water uit het pizzadeeg snel verdampen. Het resultaat: een knapperige bodem!

Gebruik

Wanneer u pizza gaat bakken en de oven of barbecue aanzet, laat dan de pizzasteen samen met de oven of barbecue opwarmen. Wanneer u de oven laat opwarmen en de steen pas later in de oven legt, dan is er een kans dat de steen breekt door de snelle temperatuurovergang. Omdat deze pizzasteen erg dun is, kunt u zodra de oven op temperatuur is, direct beginnen met bakken. Voor een nog beter resultaat, kunt u de pizzasteen een kwartiertje langer laten opwarmen voordat u begint met het bakken van de pizza.

Onderhoud

Een pizzasteen is erg makkelijk te onderhouden. Na gebruik hoeft u enkel de eventuele etensresten er af te krabben. Was de steen nooit af met water! Wanneer u dit wel doet, wordt de kans vergroot dat de pizzasteen afbreekt wanneer u hem weer gebruikt. Dit komt doordat de steen het water opzuigt als een soort spons. Na veelvuldig gebruik kan de pizzasteen verkleuren. Dit heeft gelukkig geen enkele invloed op de smaak.

Lees meer
Specificaties
 • Pizza-steen
 • pizzasteen-medium-33
 • 7081251196936