Pizzastenen

Word een echte pizzabakker

De lekkerste pizza’s worden op een pizzasteen gebakken. Met de pizzasteen bak je pizza’s zoals de echte Italianen dat ook doen. De pizzasteen creëert het traditioneel Italiaanse houtoveneffect. Zo lijkt het net alsof de pizza’s van de pizzeria vandaan komen. Wilt u voortaan de lekkerste pizza’s zelf bereiden? Bestel dan een pizzasteen via Pizza-steen.nl.

De beste pizza’s bakt u met een pizzasteen

Het geheim van een pizzasteen zit in het materiaal waarvan de pizzasteen is gemaakt. De natuurlijke ventilatie van de steen zorgt ervoor dat het vocht uit het deeg wordt getrokken en de pizza extra knapperig wordt. Hierdoor krijgt u geen vette pizza met een laag olie, maar een lekkere luchtige en krokante pizza. Zelfs diepvriespizza’s krijgen een krokante bodem.

Het gebruik

Een pizzasteen is erg eenvoudig in gebruik. Wanneer u pizza gaat bakken en de oven of barbecue aanzet, laat dan de pizzasteen samen met de oven of barbecue opwarmen. Verwarmt u de pizzasteen niet tegelijkertijd, dan is er een kans dat de steen breekt door de snelle temperatuurovergang. Omdat deze pizzasteen erg dun is, kunt u zodra de oven op temperatuur is, direct beginnen met bakken. Voor een nog beter resultaat, kunt u de pizzasteen een kwartiertje langer laten opwarmen voordat u begint met het bakken van de pizza. 

De steen zorgt ervoor dat de pizza warm blijft tijdens het serveren. Wanneer u de pizzasteen op de barbecue gebruikt, kunt u een platesetter gebruiken om oververhitting en verbranding te voorkomen. In ons assortiment kunt u verschillende pizzastenen vinden. Zo is er voor elk formaat barbecue en oven een geschikte pizzasteen. 

Lees meer