Pizzasteen toebehoren

Met een pizzasteen bakt u nóg betere pizza’s. Een pizzasteen zorgt ervoor dat het vocht uit de bodem van de pizza wordt onttrokken, waardoor u pizza’s zult bakken alsof deze bij de echte Italiaan vandaan komen. U kunt de pizzasteen gebruiken in de oven, maar ook op uw barbecue. De temperatuur van keramische barbecues kan echter hoog oplopen, waardoor het lastig kan zijn om uw pizza op de juiste manier te bereiden. De truc? Die hebben wij!

Platesetter

Heeft u een keramische barbecue en branden uw maaltijden regelmatig aan? Met de platesetter/heatdeflector kunt u dit probleem eenvoudig oplossen. U legt u pizzasteen op de platesetter met daarop de pizza. Door de pizza (en andere gerechten) niet op directe, maar indirecte wijze te verhitten, maakt u in een handomdraai een oven van uw barbecue. De warmte wordt op deze manier beter verdeeld en het gerecht kan langzaam garen. Ideaal om uw pizza op de perfecte wijze te bereiden! Maar, u kunt de platesetter ook uitstekend gebruiken voor bijvoorbeeld spareribs of pulled pork. 

Elevator

De platesetter wordt ondersteund door een elevator. Deze “verhoging” zorgt ervoor dat uw pizzasteen niet rechtstreeks op de barbecue ligt, maar een stukje daarboven. Op deze manier wordt de pizzabodem niet direct, maar indirect verhit. Zo heeft u meer controle over uw pizza en zal deze niet aanbranden. Krijgt u ook al zo’n zin in pizza?

Lees meer