Pizzasteen toebehoren

Met een pizzasteen bak je nóg betere pizza’s. Een pizzasteen zorgt ervoor dat het vocht uit de bodem van de pizza wordt onttrokken, waardoor je pizza’s bakt alsof deze bij de echte Italiaan vandaan komen. Je kunt de pizzasteen gebruiken in de oven, maar ook op je barbecue. De temperatuur van keramische barbecues kan echter hoog oplopen, waardoor het lastig kan zijn om je pizza op de juiste manier te bereiden. De truc? Lees dan snel verder...

Platesetter

Heb je een keramische barbecue en branden je maaltijden regelmatig aan? Met de platesetter/heatdeflector kun je dit probleem eenvoudig oplossen. Je legt de pizzasteen op de platesetter met daarop de pizza. Door de pizza (en andere gerechten) niet op directe, maar indirecte wijze te verhitten, maak je in een handomdraai een oven van je barbecue. De warmte wordt op deze manier beter verdeeld en het gerecht kan langzaam garen. Ideaal om je pizza op de perfecte wijze te bereiden! Maar je kunt de platesetter ook uitstekend gebruiken voor bijvoorbeeld spareribs of pulled pork. 

Elevator

De platesetter wordt ondersteund door een elevator. Deze “verhoging” zorgt ervoor dat je pizzasteen niet rechtstreeks op de barbecue ligt, maar een stukje daarboven. Op deze manier wordt de pizzabodem niet direct, maar indirect verhit. Zo heb je meer controle over de pizza en zal deze niet aanbranden. Krijg jij ook al zo’n zin in pizza?

Lees meer